Horecaopleidingen for Live !

De Warmste Week
Horecaopleidingen for Live !
Hasselt – Horecaopleidingen in het volwassenenonderwijs CVO-STEP verbonden aan de Hotelschool te Hasselt heeft in de laatste lesweek voor 2016 een niet alledaagse lesinhoud gebracht, er werd namelijk deelgenomen aan de actie van “De Warmste Week” dit onder de naam Horecaopleidingen For Life.

De Hotelschool bakte heel de week worstenbroodjes en verkochten die onder de 800 cursisten. Deze actie was goed voor 2400 euro.
Het CVO-STEP koos als goed doel het regionale project van de Mediclowns. Vzw Mediclowns stuurt clowns om een lach te brengen bij kinderen die medische zorg nodig hebben.

In het kader van de 45ste verjaardag organiseert Horecaopleidingen CVO-STEP aan de Hotelschool te Hasselt dit jaar tal van activiteiten. Daarbij wordt ook gedacht aan het goede doel. Eerder deze maand ondersteunden ze de kerstmarkt in Villa Rosa te Sint-Truiden waar ze ook de keukens gebruiken om in die regio een opleidingsaanbod aan te bieden.
In de maand januari zijn nog tal van activiteiten gepland waarbij ook gedacht wordt aan goede doelen. Binnenkort meer informatie hierover.

Oproep tot kandidaatstelling voor de schoolraad

Binnenkort wordt opnieuw de schoolraad verkozen voor een periode van twee jaar.

De schoolraad overlegt met de directeur en geeft advies en bestaat uit drie personeelsleden, drie cursisten en twee vertegenwoordigers uit de ruimere omgeving van de school / het centrum (de socio-economische en culturele milieus). De directeur woont de vergadering bij met raadgevende stem.

Hoe stelt u zich kandidaat?

Uiterlijk op 30 november 2016 stelt u zich schriftelijk kandidaat bij de directeur van het centrum. Van 1 tot 12 december zijn er rechtstreekse verkiezingen. Personen uit de socio-economische en culturele milieus dienen hun kandidatuur voor coöptatie in uiterlijk op 1 februari 2017. Op 1 april 2017 start de nieuwe schoolraad. U kunt uw kandidatuur indienen door het document KR1 aangetekend te versturen t.a.v. de directeur of tegen ontvangstbewijs af te geven op het centrale secretariaat, Vildersstraat 28 3500 Hasselt

De volledige tekst van het kiesreglement kan geraadpleegd worden op
www.g-o.be/verkiezingschoolraad .

Opleiding masseur schrijf nu in !

START OPLEIDING 9 NOVEMBER 18u in KTA2

In deze opleiding leer je de basis van massage in theorie en praktijk. Je verwerft elementaire kennis over anatomie en materialen, je leert de verschillende mogelijkheden manueel toepassen.

De module basiskennis van het lichaam biedt je een grondige kennis van huid, lichaamsstelsels, fysiologie en materialen. Deze kennis leidt tot het opstellen van een aangepast behandelingsplan.

Indien je deze beide modules succesvol afrondt, krijg je reeds een certificaat masseur waarmee je je zelfstandig kan vestigen, op voorwaarde dat je ook een getuigschrift bedrijfsbeheer bezit.

Schrijf je nu in !

Actie ‘Succes met je studies’ schooljaar 2016-2017

Premie van het Vormingsfonds Lokale Diensteneconomie LDE

Het Vormingsfonds Lokale Diensteneconomie (LDE) betaalt werkgevers volledig de betaalde inschrijvingskost en het cursusgeld terug voor sommige werknemers die zij tewerkstellen in hun LDE-onderneming.

meer info zie downloads website
http://www.vivosocialprofit.org/

Kleur – en stijladvies

Altijd al willen weten welke kleuren jou en je klanten goed staan?

Warme tinten, koude tinten, gouden sieraden of toch beter zilver, je haarkleur asblond of honingblond? Welke stijlvoorkeur past bij jou? Wat is je silhouet ? Met de concrete stijltips wordt winkelen nog plezieriger…
Schrijf je nu in voor de lessen kleuradvies !  Op woensdag 7 september 2016 starten we met de lessen.

Na afloop van de lessen ontvang je een attest!        Vragen?: mariska.bielen@cvo-step.be

 

Hotel start in St Truiden

hotel
CVO-STEP, organiseert reeds lessen aan Hotelschool Hasselt en start nu in Sint-Truiden met 2 gerenommeerde chefs een module die ingericht wordt binnen hulpkok.
Fabienne Custers gerenommeerde chef in gezonde voeding met als specialiteit de Oosterse en vegetarische keuken en Rudy Vandewal een professionele chef in de traditionele Franse keuken.

Locatie:
Sint-Truiden, OCMW woonzorgcentrum ’t Meiland. Schurhoven 74, 3800 Sint-Truiden

Wanneer en kostprijs? Klik hier voor meer informatie
De opleiding komt in aanmerking voor opleiding cheques

Start : vanaf 1 september. Schrijf je nu vlug in.

Intake lerarenopleiding

Alle nieuwe cursisten zijn verplicht om deel te nemen aan de intake. Deze gaat éénmalig door op woensdag 7 september 2016 van 18u00 tot 21u30 in Campus Hasselt (KTA 1).

Zie meer op website lerarenopleiding