Traiteurkok

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Traiteurkok

Klik hier voor de Infomomenten van CVO STEP

Inschrijvingsmomenten

Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cvo-step.be

Deze opleiding is voor elke gedreven kok die de ambitie heeft om zelfstandig een eigen keuken te runnen. Je bent in staat om banketten te organiseren en de meest verfijnde gerechten te bereiden.

Beknopt overzicht van de opleiding

De Traiteurkok werkt onder begeleiding van de Traiteur-Banketaannemer. Hij doet de mise-en-place en (voor)bereidingen conform de overeenkomst met de klant. Hij staat in voor de warme en koude bereidingen, voor de presentatie en schikkingen van de gerechten. Hij staat in voor de mise-en-place
en de bereidingen ter plaatse. Hij staat in voor de opruiming.

Je werkt eerst drie modules af. Het zijn visgerechten, vleesgerechten en streekgerechten. Deze modules tellen telkens 80 lestijden. Je zal naast de bereiding op zich ook aandacht besteden aan het opstellen van een werkschema. De recepten lezen en begrijpen. Steeds meer producten en keukenmaterieel leer je gebruiken. De verschillende bereidingstechnieken komen uitvoerig aan bod.

Opleidingsstructuur

Vereiste voorkennis :om met deze opleiding te starten moet je het certificaat van hulpkok kunnen voorleggen.

traiteurkok 680LT

Modulefiches

Modulefiches Kok

Toelatingsvoorwaarden

Je moet het certificaat van hulpkok voorleggen om met de opleiding van kok te starten. Alle voorwaarden zijn dan voldaan.

Je moet bij aanvang van de opleiding een medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden. Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

Inschrijvings- en cursusgeld

inschrijvings- en cursusgeld voeding

Waar opleiding volgen

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cvo-step.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@cvo-step.be

Technisch adviseur
Michel Dierickx  : michel.dierickx@cvo-step.be

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Ria.bamps@cvo-step.be

Uurrooster

Alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden kan worden.

Certificaat –  Diploma

Deze opleiding leidt tot een certificaat van beroepsopleiding: Kok: 880lt

In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming‘ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  jo.vanschelvergem@cvo-step.be.