Kelner

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Kelner

Infodag cvo-step : zaterdag 20 mei 2017 10:00-14:00 in KTA3 Hotelschool

Inschrijvingsmomenten
Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cvo-step.be

 

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE OPLEIDING

Je hebt voor deze opleiding al in voorgaande opleidingen verschillende modules afgewerkt (zie opleiding hulpkelner). In deze opleiding zitten ook modules uit de opleiding van kok (Basis keuken en Initiatie warme keuken) die je los van de opleiding kok kunt volgen. Een specifieke module voor deze opleiding is Algemene wijnkennis, welke omvat het leren serveren, het aanbevelen en toelichting geven over wijn. De andere specifieke module is Dienst aan de kaart/zaal. Deze module omvat het zelfstandig leren werken in een restaurantzaal. De nadruk ligt op het uitvoeren van zaalversnijdingen en -bereidingen, het verzorgen van een dienst aan de kaart in de zaal en het bedienen van klanten.

 

OPLEIDINGSSTRUCTUUR KELNER

Om met deze opleiding te starten moet je het certificaat van hulpkelner kunnen voorleggen.

 

ss-kelner

MODULEFICHES

Modulefiches Kelner

 

ALGEMENE DOELSTELLINGEN

De kelner zorgt voor de mise-en-place van de zaal, het dienstmateriaal en het buffet. Hij noteert en organiseert reservaties. Tijdens de dienst staat hij in voor het onthaal van de klanten, het verstrekken van menu- en drankenadvies, het geven van toelichting over de samenstelling en bereidingswijze van gerechten en het opnemen van bestellingen. Vervolgens zorgt hij voor de bediening van de klanten. Hij is permanent attent voor de noden van de klant en geeft, naargelang het verloop van de dienst, instructies aan het keukenpersoneel voor de verdere bereidingen en afwerkingen. Hij maakt de rekeningen op en behandelt klachten. Na de dienst ruimt hij de tafels af, schikt en bergt het bedieningsmateriaal op en zorgt voor de orde en netheid in de zaal. Hij neemt deel aan de voorbereiding en uitvoering van festiviteiten, banketten en buffetten.

 

TOELATINGSVOORWAARDEN

Geen voorkennis vereist. Je kan wel starten met de specifieke modules van kelner als je de zes modules van hulpkelner hebt afgewerkt.

Je moet bij aanvang van de opleiding een Model medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden. Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

 

INSCHRIJVINGSKOSTEN

inschrijvings- en cursusgeld voeding

 

WAAR OPLEIDING VOLGEN

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cvo-step.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@cvo-step.be

Technisch adviseur
Michel Dierickx  : michel.dierickx@cvo-step.be

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Ria.bamps@cvo-step.be

Uurrooster

Alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden kan worden.

Certificaat –  Diploma

Deze opleiding leidt tot een certificaat

In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming‘ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  jo.vanschelvergem@cvo-step.be.