Ambachtelijk brood- en banketbakker

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Ambachtelijk brood- en banketbakker

Klik hier voor de Infomomenten van CVO STEP

Inschrijvingsmomenten

Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cvo-step.be

 

De Ambachtelijk brood- en banketbakker zet bakwaardige graangewassen en andere ingrediënten om naar bakkerijproducten zoals witbrood, bruinbrood, volkorenbrood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten. Dit gebeurt op een vaktechnisch perfecte, efficiënte en hygiënische manier. Bovendien besteedt de bakker als ondernemer aandacht aan marketing, reclame, administratie, personeelsbeleid, milieueisen enz.
De Ambachtelijk brood- en banketbakker is iemand die na een doorgedreven opleiding aan de slag gaat.

 

Opleidingsschema

ambachtelijk brood en banketbakker

 

Toelatingsvoorwaarden

Op het ogenblik van inschrijven 16 jaar zijn of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebben gevolgd.

De modules “Bake-off”, “Etaleren en verpakken” en “Industriële productietechnieken” zijn facultatief en behoren niet tot het certificaat.
Voor de modules “Beheer en organisatie” en “Beheer en organisatie bakkerij” gelden specifieke instapvereisten. Alle andere modules zijn instapvrij.

 

Inschrijvingskosten

inschrijvings- cursusgeld voeding

Waar kan de opleiding gevolgd worden?

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cvo-step.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@cvo-step.be

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Ria.bamps@cvo-step.be

 

Uurrooster

in voorbereiding

 

Civiel effect

Deze opleiding leidt tot het certificaat Ambachtelijk brood- en banketbakker 1160 Lt. In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming’ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer jo.vanschelvergem@cvo-step.be of Rudy.Rampelberg@cvo-step.be