Wijnkenner

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Wijnkenner

Klik hier voor de Infomomenten van CVO STEP 

Inschrijvingsmomenten
Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cvo-step.be

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE OPLEIDING

Deze opleiding omhelst vier modules. Je start met de algemene wijnkennis, vervolgens leer je de Franse en wereldwijnen degusteren. Tenslotte leer je advies geven over de juiste wijn bij het aangeboden gerecht.
Folder Wijnkenner

 

STRUCTUURSCHEMA

 

MODULEFICHES

Modulefiches Wijnkenner

 

ALGEMENE DOELSTELLINGEN

In de opleiding Wijnkenner leer je basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het degusteren en het serveren van Franse wijn en wereldwijnen, Je leert ook het koppelen van wijn aan een gerecht en het professioneel wijnproeven.

De belangrijkste vaardigheden die je in deze opleiding verwerft zijn:
– de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten
– het vinificatieproces verklaren
– voor de bewaring van de wijn instaan
– wijn op een professionele manier degusteren
– de verschillende wijnen op een correcte manier serveren
– de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven
– de verschillende wijngebieden binnen en buiten Frankrijk met hun regio’s en eigenschappen beschrijven
– in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen…

 

LESGEVER

Peter Colemont bezoek de website van Peter Colemont
Geert Rombaut bezoek de website van Geert Rombout

 

TOELATINGSVOORWAARDEN

Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet een cursist voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat de cursist op het ogenblik van zijn inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd.

Je moet bij aanvang van de opleiding een Model medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden. Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

 

INSCHRIJVINGSKOSTEN

inschrijvings- cursusgeld voeding

 

WAAR OPLEIDING VOLGEN

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cvo-step.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@cvo-step.be

Technisch adviseur
Michel Dierickx  : michel.dierickx@cvo-step.be

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Ria.bamps@cvo-step.be

 

UURROOSTER

Alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden kan worden.

 

CERTIFICAAT DIPLOMA

Deze opleiding leidt tot een certificaat