Tentoonstelling ‘Eerste voorontwerpplannen bouwprojecten’ HBO5 Bouw en Houtconstructie

Tentoonstelling ‘Eerste voorontwerpplannen bouwprojecten’ HBO5 Bouw en Houtconstructie

De eerstejaars cursisten van het graduaat Bouw en houtconstructie organiseren een tentoonstelling met voorontwerpen van bouwprojecten die zij van september 2018 tot op heden hebben gerealiseerd.

Dit is een bijzondere korte periode om dit te verwezenlijken.

 

Via de volgende link zien jullie een sfeerfilmpje klik hier van de studenten die de tentoonstelling opbouwen. Jullie kunnen ook (klik hier de plannen raadplegen

 

Waar ? PXL Campus Elfde Linie in gebouw B gelijkvloers, te Hasselt.

Wanneer ? van 12 november tot en met vrijdag 28 november

Hoe hou je een mes scherp? Herneming workshop wegens succes !

Elk mes, in eender welk staal, verliest na een tijdje dat “vlijmscherpe” gevoel. We hebben een techniek op punt gezet waar iedereen mee uit de voeten kan …!

We bespreken: 

  • In  grote lijnen de soorten messen
  • Hoe wet je op de juiste manier ?
  • Welke soorten wetstalen bestaan er ?
  • De  techniek !
  • Hoe kan je de scherpte testen?

Breng  je eigen materiaal mee en neemt het geslepen mee naar huis !  Liefst beperken tot een drietal messen, maar het hoeft niet… Breng ook je eigen wetstaal mee. We leggen je uit hoe je dit onderhoudt…
Bij inschrijving in een module Horeca is de workshop gratis ! 

Tijdsduur : +- 3 uur
Groepsgrootte
: Aantal personen/workshop : max 12
Prijs : € 15,00 per persoon.
Lesmomenten en lesplaats : kies uit één van deze momenten

  • Donderdag 17 januari : Sint-Truiden ‘t Meiland.  18u30 Schurhoven 74 3800 Sint-Truiden
  • Woensdag  23 januari  : Sint-Truiden ‘t Meiland.  18u30 Schurhoven 74 3800 Sint-Truiden
  • Dinsdag 15 januari :  18:00u  Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt
  • Woensdag 16 januari :  18:00u  Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt
  • Maandag  21 januari :  18:00u  Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt
  • Dinsdag 22 januari :  18:00u  Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt

Klik hier om u in te schrijven

Masterclass ‘Chemistry of Whisky’

Inschrijven gesloten : VOLZET

In de “Chemistry of WHISKY” bespreken we waar de smaak die we proeven en de geuren die we herkennen nu eigenlijk ECHT vandaan komen.
Wat is de invloed van het water, de gebruikte gerst, is het belangrijk welke gist men gebruikt, wat is de functie van koper in het distillatieproces, welk geheim schuilt er achter het rijpen in eiken vaten, welk zijn de soorten rook en turf die we in sommige whisky’s proeven,….
Kortom na deze 2 sessies heeft whisky geen enkel geheim meer voor je.

Deze module gaat bestaat uit 2 sessies die doorgaan op woensdag  21 november 2018 en 28 november 2018

    • De Masterclass wordt gegeven door Daniël Quanten – Business Manager bij – Spirits Advisor bij – Whisky Tastingmaster
    • Eerdere masterclasses met deze master waren snel uitverkocht

Deelname € 80,00 voor 2 avonden. Te betalen met overschrijving op BE11 0682 3352 9648 met vermelding ‘Chemistry naam voornaam’.
Locatie Hotelschool Hasselt – CVO-STEP Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt 011 51 62 65

Nascholing ‘FAVV opleiding voedselveiligheid B2C’

Eind 2016 heeft het FAVV (Federaal Agentschap voor voedselveiligheid) een nieuwe generieke autocontrolegids gepubliceerd.
Deze gids is van toepassing voor de ganse B2C sector (Bedrijven aan klanten), m.a.w. voor iedereen die rechtstreeks levert aan de eindconsument zoals bakkers, slagers, horeca, gemeenschapskeuken, detailhandel,…

Anders dan de specifieke opleidingen voor bv horeca en gemeenschapskeukens wil de voorlichtingscel ook de kans geven aan B2C bedrijven met een andere activiteit en B2C bedrijven die meerdere activiteiten combineren om een opleiding te volgen.

De bedoeling van deze opleiding is om de spelregels i.v.m. voedselveiligheid toe te lichten en dit voor zowel bakkers als slagers, horeca, gemeenschapskeukens, detailhandel, kinderopvang, viswinkels…. De vereisten voor het autocontrolesysteem worden inhoudelijk bekeken. Zo’n systeem bestaat uit de goede hygiënepraktijken, traceerbaarheid, meldingsplicht en HACCP. Ook de nieuwe verplichtingen inzake allergenen en etikettering worden uitgelegd!

Deelnemers die zich willen inschrijven voor een opleiding van de voorlichtingscel, kunnen dit nu uitzonderlijk  doen aan CVO-STEP door één van de onderstaande data te kiezen op het inschrijvingsformulier.

  • Maandag 26 november 2018
  • Donderdag 29 november 2018

De deelnemers zullen nadien een aanwezigheidsattest krijgen op naam.

De opleiders zijn een half uur voor de start van elke opleiding aanwezig. Gelieve op tijd te komen!!!

Zijn er problemen met uw inschrijving? Wil u een andere datum kiezen, deelnemers schrappen of toevoegen, gaat u door omstandigheden niet op tijd zijn of niet komen?… Neem dan contact op met het secretariaat van CVO-STEP : horeca@cvo-step.be

Opleidingen duren telkens van 18U15 tot 22u10 1 lesavond vooraf te kiezen.

Kostprijs: Gratis
Locatie Hotelschool Hasselt Elfde-Liniestraat 22, 3500 Hasselt T: 011 51 62 65

 

 

Masterclass Mistery of SPIRITS

In de “Mistery of SPIRITS” bekijken we de 4 populairste natuurlijke gedistilleerde dranken op dit ogenblik. Met name Calvados, Armagnac, Cognac en Whisky.
We bespreken van elke spirit de geografie, herkomst, geschiedenis, kenmerken en productie.

Natuurlijk proeven we ook deze spirits en bepsreken het verschil.

    • De Masterclass wordt gegeven door Daniël Quanten – Business Manager bij – Spirits Advisor bij – Whisky Tastingmaster
    • Eerdere masterclasses met deze master waren snel uitverkocht
    • Deze masterclass gaat door met één sessie op 14 november 2018, tussen 19u00 – 22u10
Start to bake: Koffiekoeken of boterkoeken ?

Bak ze zelf – Koffiekoeken of boterkoeken

Weg met het droge biscuitje bij de koffie. In de plaats daarvan een verse koffiekoek van eigen deeg. Lekker, toch?

Het assortiment verschilt van streek tot streek. Zo zijn er vierkante koeken met een vulling van bakkerscrème (banketbakkersroom), ronde en langwerpige met rozijnen, ingebakken crème, ingebakken chocolade, met frangipane, horentjes met bakkerscrème, met ingebakken krieken of ananas en ‘droge’ koeken zoals boterkoek, al wordt in sommige dialecten boterkoek als synoniem voor koffiekoek gebruikt. Koffiekoeken worden gegeten bij het ontbijt of de brunch en maken vaak ook deel uit van een koffietafel. Doordat koffiekoeken eenvoudig uit het vuistje kunnen worden gegeten, zijn ze vaak te koop bij straatstalletjes of in treinstations, net als croissants en chocoladebroodjes.

Grijp nu je kans in 6 lessen! Een intense kennismaking met de diverse deegsoorten en bereidingsmethoden voor koffiekoeken – boterkoeken
Alle stappen komen aan bod: Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Lesdagen
maandag 10/09 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12    – 10/12
telkens van 18:00u tot 22:10u

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijfgeld inclusief het meenemen van de gemaakte producten.

Inschrijven
Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier start to bake
Van kneden tot kwaliteit eten

Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging?

Grijp nu je kans in 6 lessen !
Een intense kennismaking met het bakken van brood tot zuurdesem-brood.

Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Basisbroden  –  Roggebrood + desem  – Volkoren en spelt + desem  –  Meergranen en noten  – Luxebrood  –  Zuurdesembrood  – Tafelbroodjes.

‘Mijn vader bakte vroeger brood, daar ben ik mee opgegroeid. Het hele huis rook lekker, en net voor we gingen slapen konden we dan nog een vers kapje van het brood eten. Warm en knapperig, met een plakje kaas. Heerlijk. Helaas werd het zelfgebakken brood snel droog en het gebeurde nog wel eens dat het brood geen zin had om te rijzen. Ik ben afgehaakt. Mijn brood komt gewoon van de supermarkt. Maar wat nu als ik hét perfecte brood kon bakken?’

Natuurlijk zijn er honderden dingen waar je rekening mee moet houden bij het bakken van brood. Onze bakker legt je precies uit waar het schoentje wringt. De vouwmethode alleen biedt geen garantie voor een mooi brood. Maar onderschat dit stappenplan niet!

Zorg voor publiek als je de volgende keer brood bakt. Wanneer je het deeg behendig in de vorm vouwt zal iedereen vol verbazing toekijken wanneer het brood ook uit de oven komt. Bij het vouwen voel je je een volleerd bakker.

Lesdagen 

Groep 1 op maandag 10/9 – 24/9 – 18/10 – 22/10 – 12/11 – 26/11
Groep 2 op maandag 10/09 – 01/10 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12
Telkens van 18:00 – 22:10 in de bakkerij van onze hotelschool Hasselt.

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijvingsgeld
Tip – Geen aankoopverplichting
Starterspakket broodbakken € 20,00 (Insnijmesje – Corn – deegsteker – bloemschepje – borstel – rijsmandje)
Inschrijven

Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier ‘van kneden tot kwaliteit eten’
Hoe hou je een mes scherp ?

Zelf je messen zolang mogelijk scherp houden ; wetten met een wetstaal

Elk mes, in eender welk staal, verliest na een tijdje dat “vlijmscherpe” gevoel. We hebben een techniek op punt gezet waar iedereen mee uit de voeten kan …!

We bespreken: 
soorten messen in grote lijnen
wat doe je juist als je wet?
soorten wetstalen
techniek
hoe kan je de scherpte testen?

Tijdsduur : +- 3 hr
Aantal personen/workshop : max 12

Prijs :
€ 15,00 per persoon, bedoeling is dat je je eigen materiaal meebrengt en geslepen terug meeneemt (max. een drietal), maar het hoeft niet…
Breng gerust je eigen wetstaal mee, we leggen ook uit hoe je dat kan onderhouden…
Bij inschrijving in een module Horeca is de workshop gratis

Lesmomenten en lesplaats 

MAANDAG 3/09  : Sint-Truiden ‘t Meiland.  18u30 Schurhoven 74 3800 Sint-Truiden
Dinsdag 04/09 – woensdag 05/09  – donderdag 06/09
: Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt

Klik hier om u in te schrijven

Arpissima : een harpfeest dat zal blijven hangen 27 en 28 april

Arpissima zit tsjokvol toffe ‘hands on’ workshops, verrassende concerten en boeiende sprekers. Er is voor elk wat wils. De hele dag door.

Vrijdag 27 april vliegen we er om 18u meteen in met een coole workshop met loopstation, gevolgd door een gevarieerd concert met Sonja Tavormina. Een aanrader die het jonge volk zal doen blinken van plezier.

Zaterdag 28 april zijn we er meteen terug om 9u voor een propvolle dag vol fun, creativiteit, muziek en euhm…. had ik al vermeld dat het tof ging worden? Fun dus, ja.

Download hier het programma van Arpissima. Het is om te watertanden, om duimen en vingers af te likken.

Het programma is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen. Het kan zijn dat de timing hier en daar nog wat aangepast wordt.

Maar opgelet: het programma is heel erg leuk en het festival is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om mee te kunnen doen. Verschillende workshops hebben ook een beperkt aantal deelnemers. Nu al is zeker wat we heel wat mensen zullen moeten teleurstellen.  Schrijf je dus snel in en reserveer jouw plaats. Je kan zo veel concerten en workshops doen als je zelf wil.