Openingsuren secretariaat juli

Arpissima : een harpfeest dat zal blijven hangen 27 en 28 april

Arpissima zit tsjokvol toffe ‘hands on’ workshops, verrassende concerten en boeiende sprekers. Er is voor elk wat wils. De hele dag door.

Vrijdag 27 april vliegen we er om 18u meteen in met een coole workshop met loopstation, gevolgd door een gevarieerd concert met Sonja Tavormina. Een aanrader die het jonge volk zal doen blinken van plezier.

Zaterdag 28 april zijn we er meteen terug om 9u voor een propvolle dag vol fun, creativiteit, muziek en euhm…. had ik al vermeld dat het tof ging worden? Fun dus, ja.

Download hier het programma van Arpissima. Het is om te watertanden, om duimen en vingers af te likken.

Het programma is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen. Het kan zijn dat de timing hier en daar nog wat aangepast wordt.

Maar opgelet: het programma is heel erg leuk en het festival is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om mee te kunnen doen. Verschillende workshops hebben ook een beperkt aantal deelnemers. Nu al is zeker wat we heel wat mensen zullen moeten teleurstellen.  Schrijf je dus snel in en reserveer jouw plaats. Je kan zo veel concerten en workshops doen als je zelf wil.

Make-up course

Ben je gek op make-up? Zou je graag werken in de wereld van de schoonheidsverzorging en visagie? Dan is deze module beslist iets voor jou. Je leert er zowel de basistechnieken als de uiteenlopende toepassingstechnieken, aangepast aan verschillende gelaatsvormen en -types.

De Make-Up is een module die apart wordt aangeboden. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een deelcertificaat.

Wat leer  je ?

  • Je leert de verschillende mogelijkheden van een eenvoudige make-up uitvoeren op basis van modetrends, nieuwe technieken, cosmetische producten, materialen en kleurenleer.
  • Je leert eveneens een werkplan opmaken om het gelaat volgens morfologische principes te maquilleren
  • Je leert de verschillende mogelijkheden van correctieve make-up en camouflagetechnieken uitvoeren op basis van een gelaatsstudie
  • Communicatievaardigheden en deontologie worden bij het ontvangen van een klant bijgebracht.
  • Er is aandacht voor de veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften

Opleiding De opleiding omvat 100 lestijden waarvan 20u theorie en 80u praktijkoefeningen

Waar ? De lessen gaan door in het schoonheidssalon van KTA2. De lessen gaan door op maandagavond en starten om 18u en eindigen om 21.20u

Wanneer ?  Deze opleiding Make up start op 6 november en loopt tot 30 juni.

Inschrijven    Het cursusgeld voor deze module bedraagt 161€. Werkzoekenden kunnen gedeeltelijke vrijstelling van inschrijvingsgeld bekomen. Betalen via Bancontact of cash.
Inschrijven kan je op het secretariaat van :

  • campus KTA2 Vildersstraat 28,3500 Hasselt T 011 30 09 53 van 18u tot 21u
  • hoofdcampus Van Veldeke, Gazometerstraat 2B 3500 Hasselt 011 42 90 17 van 14 tot 17u

of mail naar info@cvo-step.be

Masterclasses Cooking and Bakery

In de masterclasses komen de meest bijzondere en laatste nieuwe inzichten en technieken op het vlak van koken en patisserie aan bod. Deze opleidingen zijn kort van duur en de inschrijvingsgelden worden in overleg met de gastdocent besproken. Deze opleidingen staan buiten de reguliere opleidingen van horeca of bakkerij.

U ontvangt na deelname een attest van deelname aan deze masterclass.

Met deze masterclass willen we de meest veeleisende gastronoom de kans bieden zijn vaardigheden en inzichten te laten excelleren.

 

Op dit ogenblik loopt geen masterclass

 

 

De Warmste Week
Horecaopleidingen for Live !
Hasselt – Horecaopleidingen in het volwassenenonderwijs CVO-STEP verbonden aan de Hotelschool te Hasselt heeft in de laatste lesweek voor 2016 een niet alledaagse lesinhoud gebracht, er werd namelijk deelgenomen aan de actie van “De Warmste Week” dit onder de naam Horecaopleidingen For Life.

De Hotelschool bakte heel de week worstenbroodjes en verkochten die onder de 800 cursisten. Deze actie was goed voor 2400 euro.
Het CVO-STEP koos als goed doel het regionale project van de Mediclowns. Vzw Mediclowns stuurt clowns om een lach te brengen bij kinderen die medische zorg nodig hebben.

In het kader van de 45ste verjaardag organiseert Horecaopleidingen CVO-STEP aan de Hotelschool te Hasselt dit jaar tal van activiteiten. Daarbij wordt ook gedacht aan het goede doel. Eerder deze maand ondersteunden ze de kerstmarkt in Villa Rosa te Sint-Truiden waar ze ook de keukens gebruiken om in die regio een opleidingsaanbod aan te bieden.
In de maand januari zijn nog tal van activiteiten gepland waarbij ook gedacht wordt aan goede doelen. Binnenkort meer informatie hierover.

Oproep tot kandidaatstelling voor de schoolraad

Binnenkort wordt opnieuw de schoolraad verkozen voor een periode van twee jaar.

De schoolraad overlegt met de directeur en geeft advies en bestaat uit drie personeelsleden, drie cursisten en twee vertegenwoordigers uit de ruimere omgeving van de school / het centrum (de socio-economische en culturele milieus). De directeur woont de vergadering bij met raadgevende stem.

Hoe stelt u zich kandidaat?

Uiterlijk op 30 november 2016 stelt u zich schriftelijk kandidaat bij de directeur van het centrum. Van 1 tot 12 december zijn er rechtstreekse verkiezingen. Personen uit de socio-economische en culturele milieus dienen hun kandidatuur voor coöptatie in uiterlijk op 1 februari 2017. Op 1 april 2017 start de nieuwe schoolraad. U kunt uw kandidatuur indienen door het document KR1 aangetekend te versturen t.a.v. de directeur of tegen ontvangstbewijs af te geven op het centrale secretariaat, Vildersstraat 28 3500 Hasselt

De volledige tekst van het kiesreglement kan geraadpleegd worden op
www.g-o.be/verkiezingschoolraad .

Opleiding masseur schrijf nu in !

START OPLEIDING 9 NOVEMBER 18u in KTA2

In deze opleiding leer je de basis van massage in theorie en praktijk. Je verwerft elementaire kennis over anatomie en materialen, je leert de verschillende mogelijkheden manueel toepassen.

De module basiskennis van het lichaam biedt je een grondige kennis van huid, lichaamsstelsels, fysiologie en materialen. Deze kennis leidt tot het opstellen van een aangepast behandelingsplan.

Indien je deze beide modules succesvol afrondt, krijg je reeds een certificaat masseur waarmee je je zelfstandig kan vestigen, op voorwaarde dat je ook een getuigschrift bedrijfsbeheer bezit.

Schrijf je nu in !

Actie ‘Succes met je studies’ schooljaar 2016-2017

Premie van het Vormingsfonds Lokale Diensteneconomie LDE

Het Vormingsfonds Lokale Diensteneconomie (LDE) betaalt werkgevers volledig de betaalde inschrijvingskost en het cursusgeld terug voor sommige werknemers die zij tewerkstellen in hun LDE-onderneming.

meer info zie downloads website
http://www.vivosocialprofit.org/