Masterclass Mistery of SPIRITS

Masterclass Mistery of SPIRITS

In de “Mistery of SPIRITS” bekijken we de 4 populairste natuurlijke gedistilleerde dranken op dit ogenblik. Met name Calvados, Armagnac, Cognac en Whisky.
We bespreken van elke spirit de geografie, herkomst, geschiedenis, kenmerken en productie.

Natuurlijk proeven we ook deze spirits en bepsreken het verschil.

  • De Masterclass wordt gegeven door Daniël Quanten – Business Manager bij – Spirits Advisor bij – Whisky Tastingmaster
  • Eerdere masterclasses met deze master waren snel uitverkocht
  • Deze masterclass gaat door met één sessie op 14 november 2018, tussen 19u00 – 22u10
Start to bake: Koffiekoeken of boterkoeken ?

Bak ze zelf – Koffiekoeken of boterkoeken

Weg met het droge biscuitje bij de koffie. In de plaats daarvan een verse koffiekoek van eigen deeg. Lekker, toch?

Het assortiment verschilt van streek tot streek. Zo zijn er vierkante koeken met een vulling van bakkerscrème (banketbakkersroom), ronde en langwerpige met rozijnen, ingebakken crème, ingebakken chocolade, met frangipane, horentjes met bakkerscrème, met ingebakken krieken of ananas en ‘droge’ koeken zoals boterkoek, al wordt in sommige dialecten boterkoek als synoniem voor koffiekoek gebruikt. Koffiekoeken worden gegeten bij het ontbijt of de brunch en maken vaak ook deel uit van een koffietafel. Doordat koffiekoeken eenvoudig uit het vuistje kunnen worden gegeten, zijn ze vaak te koop bij straatstalletjes of in treinstations, net als croissants en chocoladebroodjes.

Grijp nu je kans in 6 lessen! Een intense kennismaking met de diverse deegsoorten en bereidingsmethoden voor koffiekoeken – boterkoeken
Alle stappen komen aan bod: Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Lesdagen
maandag 10/09 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12    – 10/12
telkens van 18:00u tot 22:10u

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijfgeld inclusief het meenemen van de gemaakte producten.

Inschrijven
Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier start to bake
Van kneden tot kwaliteit eten

Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging?

Grijp nu je kans in 6 lessen !
Een intense kennismaking met het bakken van brood tot zuurdesem-brood.

Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Basisbroden  –  Roggebrood + desem  – Volkoren en spelt + desem  –  Meergranen en noten  – Luxebrood  –  Zuurdesembrood  – Tafelbroodjes.

‘Mijn vader bakte vroeger brood, daar ben ik mee opgegroeid. Het hele huis rook lekker, en net voor we gingen slapen konden we dan nog een vers kapje van het brood eten. Warm en knapperig, met een plakje kaas. Heerlijk. Helaas werd het zelfgebakken brood snel droog en het gebeurde nog wel eens dat het brood geen zin had om te rijzen. Ik ben afgehaakt. Mijn brood komt gewoon van de supermarkt. Maar wat nu als ik hét perfecte brood kon bakken?’

Natuurlijk zijn er honderden dingen waar je rekening mee moet houden bij het bakken van brood. Onze bakker legt je precies uit waar het schoentje wringt. De vouwmethode alleen biedt geen garantie voor een mooi brood. Maar onderschat dit stappenplan niet!

Zorg voor publiek als je de volgende keer brood bakt. Wanneer je het deeg behendig in de vorm vouwt zal iedereen vol verbazing toekijken wanneer het brood ook uit de oven komt. Bij het vouwen voel je je een volleerd bakker.

Lesdagen 

Groep 1 op maandag 10/9 – 24/9 – 18/10 – 22/10 – 12/11 – 26/11
Groep 2 op maandag 10/09 – 01/10 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12
Telkens van 18:00 – 22:10 in de bakkerij van onze hotelschool Hasselt.

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijvingsgeld
Tip – Geen aankoopverplichting
Starterspakket broodbakken € 20,00 (Insnijmesje – Corn – deegsteker – bloemschepje – borstel – rijsmandje)
Inschrijven

Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier ‘van kneden tot kwaliteit eten’
Hoe hou je een mes scherp ?

Zelf je messen zolang mogelijk scherp houden ; wetten met een wetstaal

Elk mes, in eender welk staal, verliest na een tijdje dat “vlijmscherpe” gevoel. We hebben een techniek op punt gezet waar iedereen mee uit de voeten kan …!

We bespreken: 
soorten messen in grote lijnen
wat doe je juist als je wet?
soorten wetstalen
techniek
hoe kan je de scherpte testen?

Tijdsduur : +- 3 hr
Aantal personen/workshop : max 12

Prijs :
€ 15,00 per persoon, bedoeling is dat je je eigen materiaal meebrengt en geslepen terug meeneemt (max. een drietal), maar het hoeft niet…
Breng gerust je eigen wetstaal mee, we leggen ook uit hoe je dat kan onderhouden…
Bij inschrijving in een module Horeca is de workshop gratis

Lesmomenten en lesplaats 

MAANDAG 3/09  : Sint-Truiden ‘t Meiland.  18u30 Schurhoven 74 3800 Sint-Truiden
Dinsdag 04/09 – woensdag 05/09  – donderdag 06/09
: Hotelschool van Hasselt Elfde-Liniestraat 22 3500 Hasselt

Klik hier om u in te schrijven

Arpissima : een harpfeest dat zal blijven hangen 27 en 28 april

Arpissima zit tsjokvol toffe ‘hands on’ workshops, verrassende concerten en boeiende sprekers. Er is voor elk wat wils. De hele dag door.

Vrijdag 27 april vliegen we er om 18u meteen in met een coole workshop met loopstation, gevolgd door een gevarieerd concert met Sonja Tavormina. Een aanrader die het jonge volk zal doen blinken van plezier.

Zaterdag 28 april zijn we er meteen terug om 9u voor een propvolle dag vol fun, creativiteit, muziek en euhm…. had ik al vermeld dat het tof ging worden? Fun dus, ja.

Download hier het programma van Arpissima. Het is om te watertanden, om duimen en vingers af te likken.

Het programma is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen. Het kan zijn dat de timing hier en daar nog wat aangepast wordt.

Maar opgelet: het programma is heel erg leuk en het festival is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om mee te kunnen doen. Verschillende workshops hebben ook een beperkt aantal deelnemers. Nu al is zeker wat we heel wat mensen zullen moeten teleurstellen.  Schrijf je dus snel in en reserveer jouw plaats. Je kan zo veel concerten en workshops doen als je zelf wil.

Make-up course

Ben je gek op make-up? Zou je graag werken in de wereld van de schoonheidsverzorging en visagie? Dan is deze module beslist iets voor jou. Je leert er zowel de basistechnieken als de uiteenlopende toepassingstechnieken, aangepast aan verschillende gelaatsvormen en -types.

De Make-Up is een module die apart wordt aangeboden. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een deelcertificaat.

Wat leer  je ?

 • Je leert de verschillende mogelijkheden van een eenvoudige make-up uitvoeren op basis van modetrends, nieuwe technieken, cosmetische producten, materialen en kleurenleer.
 • Je leert eveneens een werkplan opmaken om het gelaat volgens morfologische principes te maquilleren
 • Je leert de verschillende mogelijkheden van correctieve make-up en camouflagetechnieken uitvoeren op basis van een gelaatsstudie
 • Communicatievaardigheden en deontologie worden bij het ontvangen van een klant bijgebracht.
 • Er is aandacht voor de veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften

Opleiding De opleiding omvat 100 lestijden waarvan 20u theorie en 80u praktijkoefeningen

Waar ? De lessen gaan door in het schoonheidssalon van KTA2. De lessen gaan door op maandagavond en starten om 18u en eindigen om 21.20u

Wanneer ?  Deze opleiding Make up start op 6 november en loopt tot 30 juni.

Inschrijven    Het cursusgeld voor deze module bedraagt 161€. Werkzoekenden kunnen gedeeltelijke vrijstelling van inschrijvingsgeld bekomen. Betalen via Bancontact of cash.
Inschrijven kan je op het secretariaat van :

 • campus KTA2 Vildersstraat 28,3500 Hasselt T 011 30 09 53 van 18u tot 21u
 • hoofdcampus Van Veldeke, Gazometerstraat 2B 3500 Hasselt 011 42 90 17 van 14 tot 17u

of mail naar info@cvo-step.be

Masterclasses Cooking and Bakery

In de masterclasses komen de meest bijzondere en laatste nieuwe inzichten en technieken op het vlak van koken en patisserie aan bod. Deze opleidingen zijn kort van duur en de inschrijvingsgelden worden in overleg met de gastdocent besproken. Deze opleidingen staan buiten de reguliere opleidingen van horeca of bakkerij.

U ontvangt na deelname een attest van deelname aan deze masterclass.

Met deze masterclass willen we de meest veeleisende gastronoom de kans bieden zijn vaardigheden en inzichten te laten excelleren.

 

Op dit ogenblik loopt geen masterclass

 

 

De Warmste Week
Horecaopleidingen for Live !
Hasselt – Horecaopleidingen in het volwassenenonderwijs CVO-STEP verbonden aan de Hotelschool te Hasselt heeft in de laatste lesweek voor 2016 een niet alledaagse lesinhoud gebracht, er werd namelijk deelgenomen aan de actie van “De Warmste Week” dit onder de naam Horecaopleidingen For Life.

De Hotelschool bakte heel de week worstenbroodjes en verkochten die onder de 800 cursisten. Deze actie was goed voor 2400 euro.
Het CVO-STEP koos als goed doel het regionale project van de Mediclowns. Vzw Mediclowns stuurt clowns om een lach te brengen bij kinderen die medische zorg nodig hebben.

In het kader van de 45ste verjaardag organiseert Horecaopleidingen CVO-STEP aan de Hotelschool te Hasselt dit jaar tal van activiteiten. Daarbij wordt ook gedacht aan het goede doel. Eerder deze maand ondersteunden ze de kerstmarkt in Villa Rosa te Sint-Truiden waar ze ook de keukens gebruiken om in die regio een opleidingsaanbod aan te bieden.
In de maand januari zijn nog tal van activiteiten gepland waarbij ook gedacht wordt aan goede doelen. Binnenkort meer informatie hierover.

Oproep tot kandidaatstelling voor de schoolraad

Binnenkort wordt opnieuw de schoolraad verkozen voor een periode van twee jaar.

De schoolraad overlegt met de directeur en geeft advies en bestaat uit drie personeelsleden, drie cursisten en twee vertegenwoordigers uit de ruimere omgeving van de school / het centrum (de socio-economische en culturele milieus). De directeur woont de vergadering bij met raadgevende stem.

Hoe stelt u zich kandidaat?

Uiterlijk op 30 november 2016 stelt u zich schriftelijk kandidaat bij de directeur van het centrum. Van 1 tot 12 december zijn er rechtstreekse verkiezingen. Personen uit de socio-economische en culturele milieus dienen hun kandidatuur voor coöptatie in uiterlijk op 1 februari 2017. Op 1 april 2017 start de nieuwe schoolraad. U kunt uw kandidatuur indienen door het document KR1 aangetekend te versturen t.a.v. de directeur of tegen ontvangstbewijs af te geven op het centrale secretariaat, Vildersstraat 28 3500 Hasselt

De volledige tekst van het kiesreglement kan geraadpleegd worden op
www.g-o.be/verkiezingschoolraad .