Bakkerij en patisserie

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Als patissier kun je aan de slag bij een (ambachtelijke) banketbakkerij, maar vaker werk je bij een patisserie. Dit is een bakkerij gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Ook bijvoorbeeld een hotel heeft nog wel eens een eigen patissier in dienst.

De patissier is de absolute vakspecialist als het gaat om het bedenken, ontwerpen en verzorgen van overheerlijke, ambachtelijke en exclusieve zoete kunstwerken en delicatessen. Dat doe je vanuit je eigen creativiteit en vanuit je kennis van ingrediënten, recepturen, bereidingswijzen maar ook de trends. Het kan zijn dat je dit in opdracht doet voor bijvoorbeeld een exclusief feest, maar ook ben jij verantwoordelijk voor het productaanbod van de patisserie zelf. Dat moet altijd vernieuwend en aantrekkelijk zijn, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de presentatie. Je verzorgt de voorbereiding, bakt de producten of werkt ze af en zorgt daarbij dat de kwaliteit uitstekend is.

Ook verzorg je de inkoop van ingrediënten en het voorraadbeheer en ook ben jij degene die de producten beoordeelt op kwaliteit en smaak. Daarbij adviseer je klanten over je meesterwerkjes.

Onze opleidingen
  • Bakker
  • Medewerker Bakkerij
  • Banketbakker

UURROOSTER

lesmoment module
Maandagavond Vet-en soezendeeg”Start to bake”
Maandagavond Banketproducten”Pralines”
Maandagavond Harde en zachte luxe”Pain du jour”
Dinsdagavond Vet-en soezendeeg”Start to bake””
Dinsdagavond Beslagen en cakes”High cake’s en gebakjes”
Dinsdagavond Harde en zachte luxe”zachte luxe”
Woensdagavond Vet-en soezendeeg”Initiatie bakkerij”
Woensdagavond Beslagen en cakes”High cake’s en gebakjes”
Woensdagavond Gerezen bladerdeeg”Viennoiserie”
Donderdagavond Vet-en soezendeeg”start to bake”
Donderdagavond Bladerdeeg”Bake- Off”
Donderdagavond Harde en zachte luxe”Pain du jour”
Chocoladebewerker

9243

0

Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa Cursus Pralines op maandagavond meer info zie secretariaat Inschrijvingsmomenten Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 15u tot 20u Lessen starten begin september en begin februari Hotelschool KTA3 Elfde Liniestraat 22 3500 Hasselt 011 30 77 70 hotel@cvo-step.be Inschrijvingskosten dag opleiding module start einde locatie inschrijvingsgeld […]
Learn Now
Banketbakker

12834

0

Infomoment Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa Inschrijvingsmomenten Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 15u tot 20u Lessen starten begin september en begin februari Hotelschool KTA3 Elfde Liniestraat 22 3500 Hasselt 011 30 77 70 hotel@cursa.be   In deze opleiding leer je banketproducten bereiden en verwerken. Je  leert ook vet- en […]
Learn Now
Medewerker Bakkerij

5682

0

Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa Inschrijvingsmomenten Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 15u tot 20u Lessen starten begin september en begin februari Hotelschool KTA3 Elfde Liniestraat 22 3500 Hasselt 011 30 77 70 hotel@cursa.be Algemene doelstellingen In deze opleiding leert de cursist (banket)bakkerijproducten in opdracht helpen te bereiden, te verwerken […]
Learn Now
Bakker

6339

0

Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa Inschrijvingsmomenten Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 15u tot 20u Lessen starten begin september en begin februari Hotelschool KTA3 Elfde Liniestraat 22 3500 Hasselt 011 30 77 70 hotel@cursa.be Algemene doelstellingen In deze opleiding leert de cursist gistdegen bereiden, verwerken, bakken en afwerken volgens de […]
Learn Now