Bpost

Infosessie bpost: project polyvalent postvrouw/postman in een duaal leertraject

Wat is het?

Leren en Werken: deze opleiding is een combinatie van leren op school en leren op een bedrijf. De intensieve combinatie van de twee zorgt ervoor dat je het beroep op een heel praktische manier aanleert. Je stapt mee in het duaal leertraject bij bpost. Je gaat twee dagen les volgen op school en drie dagen leren op de werkvloer.

bpost, nummer één van de postoperatoren in België, begint in oktober 2019 met een nieuw opleidingsprogramma op maat: polyvalent postman/postvrouw in een duaal leertraject.

De geselecteerde kandidaten maken kans op een bpost bediendecontract van onbepaalde duur na het behalen van hun diploma. Het leertraject in de vorm van duaal leren combineert leren op school met leren en werken op de werkplek bij bpost.

Meer info vind je hier

Wie organiseert het?

bpost in samenwerking met 7 centra voor volwassenonderwijs (CVO Volt, CVO De Oranjerie, CVO Antwerpen, CVO Gent, CVO Brussel, CVO Altus, CVO Cursa)

Voor wie?

• Open voor iedereen die nog niet beschikt over een diploma secundair onderwijs of een buitenlands diploma heeft. Kandidaten die een buitenlands diploma secundair onderwijs hebben dat is erkend door NARIC , behalen een aanvullend diploma secundair onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
• Open voor kandidaten die fysiek in goede conditie zijn en op zoek naar een betekenisvolle toekomstgerichte job
• Open voor iedereen die net die extra bijscholing (duwtje in de rug) nodig heeft. Kandidaat-cursisten worden taal ondersteund en behalen hun rijbewijs B tijdens het leertraject
• Doelgroep: niveau Nederlands (tussen 2.1 en 2.4). Indien lager Nederlands: voortraject is mogelijk met NT2 modules erbij (vanaf 1/1/2020 gaat dit van start, meer info volgt)
• Open voor tewerkstelling ihkv art 60

Waar en wanneer?

Provincie Limburg
Centrum voor Volwassen Onderwijs CVO Cursa
Gazometerstraat 2B
3500 Hasselt
T 011 42 90 17