Inhuldiging ‘Het kookeiland’

Inhuldiging ‘Het kookeiland’

Vrijdag 21 juni heeft de hotelschool Hasselt in haar nieuw gebouw de nieuwe keukens en restaurant ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Steven Vandeput en algemeen directeur Carlo Gysens. De nieuwe naam voor dit gebouw werd gekozen door de leerlingen van de dagschool. Zij gingen voor ‘Het Kookeiland’. Om deze mooie naam kracht bij te zetten werden twee bekende Limburgse koks uitgenodigd om de keukens mee in te huldigen. Peppe Giacomazza en Laurens Snykers. Beiden zijn afgestudeerden van de hotelschool.

De technische fiche oogt indrukwekkend: de volledige afdeling beslaat 500 m², huisvest twee keukens met een totaal van 26 gasfornuizen en twee didactische restaurants met een maximale capaciteit van 72 gasten. Keuken- en zaalbrigades tot 48 cursisten kunnen er aan de slag. De interne flow van grondstoffen en bereide gerechten is uiteraard volledig conform de HACCP-regelgeving in verband met voedselveiligheid.

In eerste instantie zullen vooral de leerlingen van de eerste graad er de praktijklessen keuken en restaurant volgen, maar ook de hogere jaren en de afdeling Hotel van het volwassenenonderwijs kunnen er terecht.

Vanaf 1 september kunnen de leerlingen en cursisten terecht in dit gloednieuwe gebouw dat op amper 6 maanden werd gebouwd. De chefs van de toekomst komen zo terecht in een hypermoderne werk- en leeromgeving, waar ze hun creatief culinair talent volledig mogen ontplooien.

Administrator