Van kneden tot kwaliteit eten

Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging?

Grijp nu je kans in 6 lessen !
Een intense kennismaking met het bakken van brood tot zuurdesem-brood.

Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Basisbroden  –  Roggebrood + desem  – Volkoren en spelt + desem  –  Meergranen en noten  – Luxebrood  –  Zuurdesembrood  – Tafelbroodjes.

‘Mijn vader bakte vroeger brood, daar ben ik mee opgegroeid. Het hele huis rook lekker, en net voor we gingen slapen konden we dan nog een vers kapje van het brood eten. Warm en knapperig, met een plakje kaas. Heerlijk. Helaas werd het zelfgebakken brood snel droog en het gebeurde nog wel eens dat het brood geen zin had om te rijzen. Ik ben afgehaakt. Mijn brood komt gewoon van de supermarkt. Maar wat nu als ik hét perfecte brood kon bakken?’

Natuurlijk zijn er honderden dingen waar je rekening mee moet houden bij het bakken van brood. Onze bakker legt je precies uit waar het schoentje wringt. De vouwmethode alleen biedt geen garantie voor een mooi brood. Maar onderschat dit stappenplan niet!

Zorg voor publiek als je de volgende keer brood bakt. Wanneer je het deeg behendig in de vorm vouwt zal iedereen vol verbazing toekijken wanneer het brood ook uit de oven komt. Bij het vouwen voel je je een volleerd bakker.

Lesdagen 

Groep 1 op maandag 10/9 – 24/9 – 18/10 – 22/10 – 12/11 – 26/11
Groep 2 op maandag 10/09 – 01/10 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12
Telkens van 18:00 – 22:10 in de bakkerij van onze hotelschool Hasselt.

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijvingsgeld
Tip – Geen aankoopverplichting
Starterspakket broodbakken € 20,00 (Insnijmesje – Corn – deegsteker – bloemschepje – borstel – rijsmandje)
Inschrijven

Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier ‘van kneden tot kwaliteit eten’
Administrator