News List

Masterclass Mistery of SPIRITS
In de “Mistery of SPIRITS” bekijken we de 4 populairste natuurlijke gedistilleerde dranken op dit ogenblik. Met name Calvados, Armagnac, Cognac en Whisky. We bespreken van elke spirit de geografie, herkomst, geschiedenis, kenmerken en productie. Natuurlijk proeven we ook deze spirits en bepsreken het verschil. De Masterclass wordt gegeven door Daniël Quanten – Business Manager […]
Read More
Start to bake: Koffiekoeken of boterkoeken ?
Bak ze zelf – Koffiekoeken of boterkoeken Weg met het droge biscuitje bij de koffie. In de plaats daarvan een verse koffiekoek van eigen deeg. Lekker, toch? Het assortiment verschilt van streek tot streek. Zo zijn er vierkante koeken met een vulling van bakkerscrème (banketbakkersroom), ronde en langwerpige met rozijnen, ingebakken crème, ingebakken chocolade, met frangipane, […]
Read More
Van kneden tot kwaliteit eten
Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging? Grijp nu je kans in 6 lessen ! Een intense kennismaking met het bakken van brood tot zuurdesem-brood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. Dit in de bakkerijschool te Hasselt. […]
Read More
Hoe hou je een mes scherp ?
Zelf je messen zolang mogelijk scherp houden ; wetten met een wetstaal Elk mes, in eender welk staal, verliest na een tijdje dat “vlijmscherpe” gevoel. We hebben een techniek op punt gezet waar iedereen mee uit de voeten kan …! We bespreken:  soorten messen in grote lijnen wat doe je juist als je wet? soorten […]
Read More