Hulpkok

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Hulpkok

 

Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa

Inschrijvingsmomenten
Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 15u tot 20u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cursa.be

 

Deze opleiding is ter voorbereiding voor de opleiding kok. Echter deze opleiding heeft een eigen finaliteit waarbij de hulpkok in staat is alle basisgerechten en bereidingen op een professionele manier voor te bereiden en af te werken. Met deze opleiding krijg je de belangrijke basis onder de knie om voor de volgende stap succesvol te slagen.

 

Beknopt overzicht van de opleiding

In de opleiding Hulpkok worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten. Na de opleiding kan de cursist:
– richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven
– de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden
– basisbereidingen in de keuken uitvoeren
– onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden
– maaltijden met zowel vlees, gevogelte als vis bereiden
– tenslotte leer je nagerechten bereiden.

Opleidingsstructuur

Er is geen vereiste voorkennis nodig om met deze opleiding te starten.

 

ss-kok

Modulefiches

Modulefiches Kok

Toelatingsvoorwaarden

Je moet het certificaat van hulpkok voorleggen om met de opleiding van kok te starten. Alle voorwaarden zijn dan voldaan.

Je moet bij aanvang van de opleiding een medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden. Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

 

UURROOSTER

KLIK HIER

 

Inschrijvings- en cursusgeld

inschrijvings- cursusgeld Horeca

 

Waar opleiding volgen

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cursa.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@@cursa.be

Technisch adviseur
Michel Dierickx  : michel.dierickx@cursa.be

UURROOSTER Horeca

Certificaat –  Diploma

Deze opleiding leidt tot een certificaat van beroepsopleiding: Hulpkok: 440lt

In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming‘ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  jo.vanschelvergem@cursa.be.