Koken

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Koken

Infomoment

Klik hier voor de Infomomenten van CVO STEP

Openingsuren vanaf 3 september :
Maandag t.e.m. donderdag  van 8u30  tot 21u0
Vrijdag en zaterdag van 8u30 tot 15u30

Beknopt overzicht van de opleiding

Koken, thuis of op kot en voor vrienden…

In deze opleiding leer je diverse kook- en baktechnieken. De opleiding start met het aanleren van de basisvaardigheden in de module basis koken. Vervolgens komen de modules ‘lekker voor alledag’, ‘trendy koken’, ‘aangepast koken’, ‘gastvrij koken’ en ‘bakken’ aan bod. Na het beëindigen van de opleiding kan je voor een maaltijd zorgen in het dagelijkse gebruik. Daarnaast is er aandacht voor meer familiaal feestelijk gebruik van kook- en presentatietechnieken bij specifieke gelegenheden zoals feestdagen, verjaardagen.

 

Opleidingsstructuur

 

 

koken-opleidingsschema

Modulefiches

opleidingsprofiel Koken

 

Algemene doelstellingen

In elke module worden technieken en vaardigheden aangeleerd en ingeoefend door een aantal gerechten te  bereiden. Technieken en de vaardigheden staan centraal. De bereidingen zijn slechts een middel om deze op verschillende niveaus aan te leren.

De opleiding is erg ervaringsgericht met een minimale theoretische onderbouw, volledig in functie van de handelingsvaardigheden.

 

Doelgroep

Kook je graag? Hou je van gezonde voeding? Nodig je ook graag vrienden uit voor een feestje? In deze modules kan iedereen leren koken zowel voor de dagelijkse behoeften of om thuis in een gezellige sfeer vrienden en familie aan tafel te ontvangen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke instapvereisten buiten de decretaal vastgelegde om in de opleiding te stappen. Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet een cursist voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat de cursist op het ogenblik van zijn inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd.

Cursisten kunnen starten in modules die geen voorafgaandelijke kennis vereisen. Cursisten kunnen vervolgmodules aanvatten indien ze met succes verplicht voorafgaandelijke modules afgewerkt hebben.

 

Inschrijvingskosten

koken inschrijvingsgeld

Waar opleiding volgen?

Campus Villers gebouw KTA2
Vildersstraat 3
3500 Hasselt
T : 011 30 09 53
info@cvo-step.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18u tot 21u

 

Uurrooster

koken_uurrooster

Duur van de opleiding

Elke module duurt één semester.

 

Opleidingscoördinator

Secretariaatsmedewerker/Coördinator
Maria Houben: Maria.houben@cvo-step.be

Campus Van Veldeke
Gazometerstraat 2b
3500 Hasselt
T : 011 42 90 17

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18u tot 21u

Lesgever
Carlo Motmans

 

Info vrijstellingsdossier

Vrijstellingen kunnen verleend worden indien de cursisten kunnen aantonen te voldoen aan de doelstellingen van deze modules aan de hand van attesten of certificaten behaal in ander instellingen. Cursisten kunnen toegelaten worden tot vervolgmodules indien ze door een vrijstellingsproef bewijzen aan de doelstellingen van de voorafgaandelijke modules voldaan te hebben.