Netwerktechnicus

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Netwerktechnicus

Infomoment

Klik hier voor de Infomomenten van CVO Cursa

 

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE OPLEIDING

De totale opleiding omvat 880 lestijden. Deze opleiding bouwt verder op de opleiding computeroperator. Ze omvat alle kennis en handelingen die een netwerkbeheerder moet kunnen om eennetwerk van een kmo te onderhouden. Hij is in staat om een installatie van een VLAN en WAN uit te voeren. Daarnaast kan hij een installatie van cliënt-server-netwerk en een Inter-Netwerk uitvoeren. Hij kan draadloze componenten installeren. Zijn basiskennis is het voorbereiden van PC’s en het installeren van OS. Hij in staat om allerlei randapparatuur aan te sluiten. Hij zal ook een eerstelijns telefonische ondersteuning bieden bij PC problemen.

OPLEIDINGSSTRUCTUUR

 

ALGEMENE DOELSTELLINGEN

De netwerktechnicus staat in op het vlak van hardware voor onderhoud en herstellingen van PC’s, randapparatuur en netwerkapparaten. De centrale invalshoek blijft liggen op het vlak van infrastructuur, maar hier ziet men dat de grens tussen het hardware- en het softwarematige steeds vager wordt: de netwerktechnicus moet ook beslagen zijn op het vlak van network operating systems.

Naarmate het beroep meer en meer verschuift naar de bredere functie van “service engineer”, waarin het luik dienstverlening belangrijker wordt, komt ook een (beperkt) luik software om de hoek kijken.

Het beroep van netwerktechnicus kan dus omschreven worden als de persoon die instaat voor installaties onderhoud en troubleshooting van netwerken.

 

KWALIFICATIE

De opleiding leidt tot het certificaat  NETWERKTECHNICUS

Dit certificaat leidt in combinatie met opleiding Aanvullende Algemene Vorming, tot een diploma secundair onderwijs.
Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij jo.vanschelvergem@cursa.be.
klik hier voor Aanvullende Algemene vorming

 

DOELGROEP

Iedereen die zich aangetrokken voelt om een ondersteunende functie uit te oefenen op het vlak van hardware in een kleine of grote organisatie. Je voelt je een manusje-van-alles van alles om PC en netwerkproblemen te kunnen oplossen. Je legt middelgrote netwerken aan.

 

TOELATINGSVOORWAARDEN

Er zijn geen specifieke instapvereisten buiten de decretaal vastgelegde om in de opleiding te stappen. Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet een cursist voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat de cursist op het ogenblik van zijn inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd.

INSCHRIJVINGSKOSTEN

Computeroperator/ Netwerktechnicus inschrijvingsgeld

Korting en vrijstelling van inschrijvingsgeld zijn mogelijk.

 

WAAR OPLEIDING VOLGEN?

Vanaf 1 september gaat deze opleiding door op Campus van Veldeke Hasselt
Gazometerstraat 2B  3500 Hasselt
T: 011 82 48 66   tko@cvo-step.be
Openingsuren secretariaat :
Maandag t.e.m. donderdag  van 8u30  tot 21u00
Vrijdag en zaterdag van 8u30 tot 15u30

 

UURROOSTER

uurrooster computeroperator/ netwerktechnicus 1a sem. 1
uurrooster computeroperator netwerktechnicus 1b sem. 1
uurrooster computeroperator netwerktechnicus gr2 sem. 1

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding wordt over 2 schooljaren georganiseerd en omvat 880 lestijden. De opleiding wordt over 2 dagen per week georganiseerd.

 

OPLEIDINGSCOÖRDINATOR

Coördinator
Jo Van Schelvergem
jo.vanschelvergem@cursa.be
Secretariaat
Karen Timmermans
Karen.timmermans@cursa.be