Traiteur – Banketaannemer

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Traiteur – Banketaannemer

 

Klik hier voor de infodagen van CVO Cursa 

Inschrijvingsmomenten
Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten begin september en begin februari

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
hotel@cursa.be

 

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE OPLEIDING

De opleiding sluit aan bij hulpkok en hulpkelner. Specifiek voor traiteur banketbakaannemer zijn de modules Koude en warme buffetten, Traiteurkeuken, Recepties en ontvangsten en de Banketbediening.

Ook de modules Beheer en organisatie en Beheer en organisatie hotel zijn specifiek voor dit certificaat.

 

OPLEIDINGSSTRUCTUUR TRAITEUR-BANKETAANNEMER.

De opleidingen worden georganiseerd op basis van het opleidingsschema. Elke opleiding bestaat uit een aantal modules. Deze modules moeten in een volgtijdelijkheid afgewerkt worden. De modules in de blauwe kader moeten eerst afgewerkt worden alvorens de modules kunnen aangevat worden waarnaar de blauwe pijl wijst.

Omdat de opleiding modulair is wordt er niet meer gesproken over studiejaren. De cursist kan volgens eigen tempo de opleiding afwerken en zijn leertraject zelf bepalen.

BESCHRIJVING MODULES

Modulefiches Traiteur-Banketaannemer

 

ALGEMENE DOELSTELLINGEN

De Traiteur-Banketaannemer staat in voor de praktische organisatie van banketten en recepties. Hij doet de mise-en-place en (voor)bereidingen conform de overeenkomst met de klant. Hij staat in voor de warme en koude bereidingen, voor de presentatie en schikkingen van de gerechten, voor het maken van pronkschotels, enz …
Hij bespreekt en stelt de spijskaart/menu op. Hij staat in voor de werkplanning van het keukenpersoneel, stelt uurroosters op en wijst verschillende taken toe aan medewerkers. Op basis van de reservaties of verkoopsplanning stelt hij de bestellijst op en geeft deze door aan de leveranciers. Hij superviseert de werkzaamheden van het keukenpersoneel, de mise-en-place en bereidingen, de opdiening van gerechten. Hij controleert de naleving van de veiligheidsnormen en andere richtlijnen die zijn opgelegd. Hij staat in voor de nodige administratieve verwerking.

Traiteur-banketaannemer is een gereglementeerd beroep.

 

DOELGROEP

De opleiding leidt tot een gereglementeerd beroep. Dit wil zeggen dat het vooral cursisten aantrekt die straks een eigen zaak wensen te starten.

 

TOELATINGSVOORWAARDEN

Je moet het certificaat van hulpkok en hulpkelner voorleggen om met de opleiding van traiteur-Banketaannemer te starten.

 

UURROOSTER

 

INSCHRIJVINGSKOSTEN

Zie ‘Excel document cursusgelden’

 

WAAR OPLEIDING VOLGEN

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
hotel@cursa.be

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC – Coördinator
Rudy Rampelberg : rudy.rampelberg@cursa.be

Technisch adviseur
Michel Dierickx  : michel.dierickx@cursa.be

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Je kan deze opleiding afwerken binnen de drie schooljaren. Het traject wordt in overleg uitgestippeld met de coördinator. Door omstandigheden kan het leertraject langer duren.

 

CERTIFICAAT DIPLOMA

Deze opleiding leidt tot het certificaat Traiteur-Banketaannemer 1160lt. In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming’ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  jo.vanschelvergem@cursa.be.