Start to bake: Koffiekoeken of boterkoeken ?

Start to bake: Koffiekoeken of boterkoeken ?

Bak ze zelf – Koffiekoeken of boterkoeken

Weg met het droge biscuitje bij de koffie. In de plaats daarvan een verse koffiekoek van eigen deeg. Lekker, toch?

Het assortiment verschilt van streek tot streek. Zo zijn er vierkante koeken met een vulling van bakkerscrème (banketbakkersroom), ronde en langwerpige met rozijnen, ingebakken crème, ingebakken chocolade, met frangipane, horentjes met bakkerscrème, met ingebakken krieken of ananas en ‘droge’ koeken zoals boterkoek, al wordt in sommige dialecten boterkoek als synoniem voor koffiekoek gebruikt. Koffiekoeken worden gegeten bij het ontbijt of de brunch en maken vaak ook deel uit van een koffietafel. Doordat koffiekoeken eenvoudig uit het vuistje kunnen worden gegeten, zijn ze vaak te koop bij straatstalletjes of in treinstations, net als croissants en chocoladebroodjes.

Grijp nu je kans in 6 lessen! Een intense kennismaking met de diverse deegsoorten en bereidingsmethoden voor koffiekoeken – boterkoeken
Alle stappen komen aan bod: Dit in de bakkerijschool te Hasselt.

Lesdagen
maandag 10/09 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 03/12    – 10/12
telkens van 18:00u tot 22:10u

Kostprijs:
Opleiding € 150,00 inclusief inschrijfgeld inclusief het meenemen van de gemaakte producten.

Inschrijven
Schrijf in via dit  inschrijvingsformulier start to bake
Administrator