Trots op erkenning

CVO STEP Hotelschool Hasselt is trots op erkenning van Fabienne Custers & Peter Colemont voor bijdrage boek over Roger Souvereyns

Standaard

 

Masterchef Fabienne Custers en sommelier, wijnbouwer Peter Colemont van de Hasseltse Hotelschool hebben samen met 40 andere invloedrijke chefs hun bijdrage geleverd aan de hommage aan Roger Souvereyns, chefkok van het voormalige tweesterrenrestaurant Scholteshof in Kermt, die vereeuwigd is in boekvorm Roger & Ik.

Fabienne deelt haar kennis in het volwassenonderwijs CVO-STEP aan Hotelschool van Hasselt. Haar specialiteiten gezonde en duurzame voeding laat zij aan bod komen in de buitenlandse keuken en de vegetarische modules. Peter Colemont neemt de opleiding wijnkenner voor zijn rekening.

Roger Souvereyns is één van de invloedrijkste keukenchefs in de Belgische geschiedenis. Roger & Ik is het relaas van een carrière, die al 65 jaar omspant. Meer dan veertig chefs en sommeliers getuigen hoe zijn uitzonderlijke talent, visionaire aanpak en charismatische persoonlijkheid een blijvende invloed hebben nagelaten op hen.

Respectvol, lovend en kritisch kijken ze terug op hun werkperiode in restaurant Scholteshof. Tegelijkertijd karakteriseren ze elk vanuit hun ervaringen Roger Souvereyns als een bijzondere chef die zijn tijd een generatie vooruit was.

Roger & Ik biedt een aparte terugblik op en inkijk in de ‘school van Souvereyns’, met meer dan veertig eigentijdse recepten. Roger & Ik, opgevat als een hommage, werd tegelijkertijd een beklijvend tijdsdocument, een getuigenis die niet alleen culinair geïnteresseerden zal boeien en inspireren, maar evenzeer ondernemers en professionals die actief zijn buiten onze eetcultuur.

Roger & Ik is uitgegeven door Uitgeverij Lannoo, telt 223 pagina’s, is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel en kost 60 euro. Cursisten van de Hasseltse Hotelschool betalen aan de receptie van hun school 55 euro.

Administrator